Over mij

Al vanaf mijn kindertijd beleef ik enorm veel plezier aan tekenen en schilderen en dat is – en zal altijd – een belangrijk onderdeel van mijn leven blijven. Ik volgde jarenlang lessen bij verschillende leraren in binnen- en buitenland. Soms ging dit over opdoen van inspiratie, uitbreiden van technieken, soms ook over het ontwikkelen van mijn stijl van schilderen.
Wat mij dagelijks aan het schilderen houdt is de afwisseling tussen het maken van abstract werk (liefst groot), portretten, figuratief en fijn schilderwerk. Het allerliefst verweef ik een abstracte ondergrond met figuratieve details. Ook beleef ik veel plezier aan het maken van schilderijen met allerlei materialen erin verwerkt zodat het pasteuze, textuurvolle schilderijen worden. Het plezier zit hem in dat de verf en mediums op al die verschillende ondergronden anders uitpakken, wat weer allerlei verrassingen kan geven qua vormen.

Ik ben 67 jaar, van origine uit de buurt van Amsterdam, en sinds eind 2019 neergestreken in het kunstenaarsdorp Nunspeet, na 11 jaar in Normandië, Frankrijk. Nunspeet Kunstenaarsdorp? Jazeker, met een heuse schilderacademie, gedichten op de gevels in het dorp en tal van werkgroepen die zich met de kunsten bezig houden. Daarom ben ik ook snel lid geworden van de Werkgroep Beeldende Kunst Veluvine (theater in Nunspeet) en houd mij samen met de andere leden bezig met het inrichten van 6 duo exposities per jaar van kunstenaars in en rond Nunspeet.

Karen Papaçek was jarenlang mijn lerares in Normandië. Op dit moment volg ik lessen bij Joepe Bos in Zwolle. Na mijn landing in Nederland heb ik mij ook aangesloten bij verschillende kunstenaarscollectieven. Dit alles daagt mij enorm uit om tot de kern van mijn werk te komen. Wat dat is…? Over deze boeiende zoektocht schrijf ik regelmatig in mijn blog op deze site.

Lessen gevolgd bij:

Schilderacademie, Laren (N-H) Jeanette Dugour, Bussum – Mark van Praagh, Hilversum – Karin Touw, Ridderkerk – Karen Papacek, Bellême (Fr) – Guus van Lingen, Normandië (Fr) – workshops abstract schilderen in Griekenland – Francis Kilian, workshop

Lidmaatschappen:

- Kunstkring Nunspeet
- Galerie KijknouKunst!
- Schilderscollectief 'De Kunstdames', Oldebroek
- Schilderscollectief Joepe Bos, Zwolle
- Mijmergroep Vrouwen in de Kunst, Nunspeet
- Lid van de Werkgroep Beeldende Kunst, Veluvine (voorzitter)

Exposities

2022
- Deelnemer Kunstroute NW Veluwe, september 2022
- Veluvine Nunspeet, mei-juni 2022, duo-expositie met Rob de Haan 

2021 en 2022 
- Galerie KijknouKunst! Nunspeet 
  
2019
- Werk aan de Wand, Veluvine, Nunspeet
  
2017-2018
- Les Halles in Bellême, schildergroep Karen Papaçek