Over mij

Al vanaf mijn kindertijd beleef ik enorm veel plezier aan tekenen en schilderen en dat is – en zal altijd – een belangrijk onderdeel van mijn leven blijven. Ik volgde jarenlang lessen bij verschillende leraren in binnen- en buitenland. Soms ging dit over opdoen van inspiratie, uitbreiden van technieken, soms ook over het ontwikkelen van mijn stijl van schilderen.
Wat mij dagelijks aan het schilderen houdt is de afwisseling tussen het maken van abstract werk (liefst groot), portretten, figuratief en fijn schilderwerk. Het allerliefst verweef ik een abstracte ondergrond met figuratieve details. Ook beleef ik veel plezier aan het maken van schilderijen met allerlei materialen erin verwerkt zodat het pasteuze, textuurvolle schilderijen worden. Het plezier zit hem in dat de verf en mediums op al die verschillende ondergronden anders uitpakken, wat weer allerlei verrassingen kan geven qua vormen.

Ik ben 66 jaar, van origine uit de buurt van Amsterdam, maar nu heb ik net elf jaar in Frankrijk, in het mooie Normandië gewoond en gewerkt. Eind 2019 ben ik neergestreken in het kunstenaarsdorp Nunspeet. Kunstenaarsdorp? Jazeker, met een heuse schilderacademie, gedichten op de gevels in het dorp en tal van werkgroepen die zich met de kunsten bezig houden. Daarom ben ik ook snel lid geworden van de kunstcommissie Veluvine (theater in Nunspeet) en houd mij samen met de andere deelnemers bezig met het inrichten van 5-6 exposities per jaar van kunstenaars in en rond Nunspeet.

Karen Papacek was jarenlang mijn lerares in Normandië. Op dit moment volg ik lessen bij Joepe Bos in Zwolle. Beiden dagen zij mij enorm uit om tot de kern van mijn werk te komen. Wat dat is…? Over deze boeiende zoektocht schrijf ik regelmatig in mijn blog op deze site.

Lessen gevolgd bij:

Jeanette Dugour, Bussum – Mark van Praagh, Hilversum – Karin Touw, Ridderkerk – Schilderacademie, Laren (N-H) – Karen Papacek, Bellême – Guus van Lingen, Normandië – workshops abstract schilderen in Griekenland.