Weer nieuw werk maken…

Terwijl ik in de Ontmoeting in Nunspeet nog mensen rondleid bij mijn expositie, ben ik ook al weer druk met nieuw werk maken voor de volgende tentoonstelling, samen met Rita Dokter, in de Catharinakapel in Harderwijk. Deze zal van 14 september tot eind oktober 2024 zijn. Be welcome! Deze keer wil ik meer objecten maken. De eerste is al klaar, een herinneringshuisje, er zullen er nog meer volgen, inspiratie genoeg! Ik noem de serie: Uit de schaduw. De eerste gaat over mijn geboortehuis in de Zaanstreek en staat daarom natuurlijk op palen want het is en blijft een drassige polder daar! De panelen zijn collages van foto’s en die heb ik vervolgens beschilderd. Ook zitten er originele stukjes uit mijn moeders poëzie-album in, uit mijn eigen schoolrapporten en schrijfschriftjes. Daarna heb ik de panelen in elkaar gezet met touw en ijzerdraad. Ik heb er met ontzettend veel plezier aan gewerkt. Als object in mijn woonkamer draai ik het af en toe en verwijl dan even in vroegere tijden. Toch leuker dan een album openslaan…

Ook ben ik bezig aan een tweetal groot formaat figuratieve schilderijen, 120 x 80 cm. Heerlijk! Nu ik vrij in mijn nieuwe atelier in de tuin kan werken – de boel de boel kan laten en terug mijn huis in stap – schilder ik veel meer. Ik heb mijzelf met het atelier een gouden cadeau gegeven. Voor iedereen die nog twijfelt over een eigen ruimte/atelier: doen! Als vanzelf is daar een speciale werksfeer komen te hangen, maar ik zit daar ook vaak wat te mijmeren met een boek over kunst op mijn schoot… Omdat het weinig moeite kost want immers alles is om me heen en voor de pak, is de ‘voeding’ ook altijd dichtbij. En dat geeft weer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *