Mij in de nesten aan het werken ;-)

Op 7 april a.s. heb ik mijn eerste solo-expositie en mag ik mijn werk 3 maanden tentoonstellen in De Ontmoeting in Nunspeet. Mijn thema zal dan ‘Nesten’ zijn. Daar ben ik al een stief jaartje mee bezig maar heb nog niet voldoende sterk werk naar mijn idee/wens. En ik ben ook nog niet uitgeraasd binnen deze zoektocht! Bovendien is het fijn als je kunt kiezen wat het beste in de expo-ruimte past… Door het traject Storing aub heb ik dit afgelopen jaar goed kunnen verdiepen, dus wil ik andere zaken in beeld brengen, bijvoorbeeld ook dingen die ‘schuren’ of die nog naklinken en mij onnodig bezwaren. Ik denk dat juist deze benadering om nieuw werk te maken het universeler maakt. Anders wordt mijn expo toch een beetje navelstaren, niet? Ik wil dus nog graag schilderijen en objecten maken waar bezoekers zich in herkennen, om kunnen glimlachen of ook nog een pijnstootje voelen… werk dat ze aanspreekt, in beweging brengt, niet alleen maar voor de mooi!

‘Echo’s die weerkaatsen in elke generatie’ zingt Wende Snijders, dat inspireert mij zo enorm. Wat zijn mijn echo’s, welke moeten we achter ons laten om écht volwassen te worden en hoe breng ik die zo goed mogelijk in beeld?

Nu weer lekker aan het werk in mijn nieuwe atelier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *