Zaandam… stad op palen

Ik was met dit abstracte schilderij bezig en had min of meer voor ogen dat het thema een wat ‘rommelige stad’ kon zijn. Dat is dan voor een tijdje mijn leidraad in het schilderen van de vormen. Dat blauw gaf mij gaandeweg de indruk van water en zo popte het idee in mij op dat het mijn geboortestad, Zaandam, kon zijn. Toen keek ik er ineens anders naar… Weinig huis, kades, de Zaan, veel water eronder. Drassig, alles op palen gebouwd… die ook weer verrotten.

Als water voor het hebben van emoties staat en ik het huis als het hoofd zie, is naar mijn idee tevens de Zaanse cultuur verbeeld in mijn schilderij. Daarop maakte ik de vierkanten nog wat vierkanter: de nuchterheid.
Zaandam, veel voelen, weinig erover zeggen. Doe maar gewoon, dat is gek genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *